Lekker feest van bij ons

Lekker feest van bij ons
zaterdag, 30 december, 2017 - 15:00

Feesten met lekkers van bij ons! Het hoeft niet altijd kaviaar en kreeft te zijn om ons in de feeststemming te brengen. Een artisinale worst of boudin, paardenvlees, grondwitloof, Mechelse koekoek, grijze garnalen, een lekker streekbiertje erbij. Zoveel lekkers om van te kiezen! We selecteerden enkele klassiekers en verrassende combinaties met lokaal en artisanaal lekkers. Serveer met een biertje, een jenever of appelsap en een lepeltje mosterd of pickles uit je geboortestreek. Of wat dacht je van een lekker kaasbord met Belgische kazen als dessert en witloofconfituur? 

Bloedworst in de kijker:

Een eenvoudig hapje met 'zwarte pens', spek en appeltjes van bij ons: Spiesje van bloedworst met appel, een taartje van appel en pens of gebakken schijfjes 'witte pens' met speculooschutney

Extra feestelijk met nog meer lekkers van bij ons: Gebakken Sint-Jakobsvruchten, witloof en spruitjes met een crumble van bloedworst

En als aperitief erbij: een lekker streekbier zoals een Lambiek of een Geuze. 

Kazen van bij ons

Een tartaar is hemels lekker bij een frisse oude Geuze: Kalfstartaar met oude Brugse kaas en dragon 

Weinig werk met deze kaasschotel met witloofchutney en veenbessenbrood. Denk aan een lekkere Pas De Rouge, Achelse Blauwe of Keiems Bloempje. Vraag raad aan je kaasboer, hij zal je met plezier een selectie maken van Belgsiche kazen. Ons Vers Talent An koos voor een lokaal geitenkaasje voor dit eenvoudige hapje: Toast van roggebrood met geitenkaas en witloofconfituur. 

Trots op ons bier

Koken met bier en een biertje erbij, hoe lekker is dat! Maak een feestelijk voor-of tussengerecht met Lindemans: Beursje van kwartel met krieken en Lindemans. 

 

Een hoofdgerecht met allemaal lekkers van eigen bodem: Fazant met witloof, spruitjes, rosti aardappelen en roomsaus met Orval 

Ook Sofie Dumont maakte dit jaar een Belgisch hoofdgerecht: Kalkoenstoofpotje met Rodenbach, knolselderpuree en gepofte veenbessen. 

Kom eens verrassend uit de hoek met een biertje in je dessert: Granité en sabayon van GUST 

Haal de hobbykok in jezelf naar boven met een millefeuille met rode biet, rode vruchten en Kriek.