Ovenschotel met kippenballetjes, prei, broccoli en knolseldersaus

Ingrediënten

voor de pasta

voor de groenten

voor de saus

voor de balletjes

voor de afwerking

  • extra Emmental kaas

Een ovenschotel gaat er altijd wel in. Samen gezellig rond de tafel, vechtend om het krokant korstje. Sofie maakt voor Hilde een makkelijke glutenvrije schotel met extra groenten. De knolseldersaus is een leuke variant voor de bechamelsaus en zo heb je extra groenten gegeten. Heerlijk.

Tip: heb je het graag lactosevrij? Gebruik dan lactosevrije kaas en plantaardige melk.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de pasta:  breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente. Giet af.

  2. Voor de groenten: Snij de prei overlangs half door. Spoel goed. Snij nu in stukjes. Stoom gaar. Reken ongeveer 7 minuten vanaf het kookt.

  3. Snij de broccoli in roosjes. Was de roosjes. Kook of stoom gaar. Reken een minuut of vier à vijf. Schrik daarna dadelijk onder koud water.

  4. Voor de saus: schil de knolselder. Snij in blokjes. 

  5. Neem een kookpot en doe er de knolselderblokjes in. Zet onder in melk. Kook gaar.

  6. Mix de knolselder met wat melk fijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. 

  8. Voor de gehaktballetjes:  meng het gehakt met het amandelmeel. Kruid met peper en zout.

  9. Rol tot kleine balletjes. Bak in hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Voor de ovenschotel: meng de pasta met de groenten, balletjes en de saus. Stort uit in een ovenschotel. Overgiet met extra saus en werk af met kaas.

  11. Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C of tot de kaas een mooi korstje vormt.

  12. Haal uit en serveer dadelijk.

5
Average: 5 (1 vote)

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van