Gevulde sardines

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 citroen, de zeste
  • versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 venkel knol, het groen bewaren
  • ½ rode peper
  • 1 handvol basilicum
  • 1 handvol platte peterselie
  • 1 pijnboompitten
  • broodkruimels
  • amandelpoeder
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Sardines schoon maken,kopje af doen. Ingewanden eruit halen en onder de kraan met lopend water de schubben afwassen en vooral het staartje eraan laten,dit oogt mooi en is nodig bij het oprollen van de vissen.

  2. Hak de look en het rode pepertje heel fijn. Rasp een beetje schil van de citroen. Stoof de sjalot aan, doe er de look, de citroenzeste en het pepertje bij. Snijd de venkel in kleine stukjes, voeg toe en bak mee aan in de pan. Vergeet niet te kruiden met wat zwarte peper. Tomaten worden ontveld en ontpit, en in kleine stukjes gesneden. Voeg de stukjes tomaat erbij, samen met het broodkruim en het amandelpoeder.

  3. Wrijf de ovenschaal in met olijfolie en leg wat van de saus onderaan. Vul er ook de sardines mee. Zet zeker 5-7 minuten in de oven, op een temperatuur van 225 graden. Hak de groene kruiden fijn en bak ook de pijnboompitjes.

  4. Haal de vis uit de oven en sprenkel er nog wat olijfolie over. Versier met de groene kruiden van de venkel en de pijnboompitjes. Pers er nog wat citroensap over.

0
Nog geen stemmen