Millefeuille van tarbot met mini-asperges

Ingrediënten

  • 28 mini-asperges
  • bosje basilicum
  • 4 el zwarte tapenade
  • 4 el groene tapenade
  • 3 el puree van gedroogde tomaten
  • 6 el olijfolie
  • 4 el balsamicozijn
  • 50 cl arachideolie
  • 1 el honing
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de asperges fijn. Leg de vis voor je, kruid ze en leg er wat van de rode tapenade op, daarna een schijfje tomaat. Leg er de fijngesneden asperges op, overstrooi met basilicum en opnieuw een stuk vis. Smeer de groene tapenade op de vis, dan opnieuw schijfjes tomaat, basilicum en asperges. Smeer het laatste stuk vis in met de zwarte tapenade.

  2. Leg dit in een schaal en stoom 2 minuten op 100 graden. Doe de honing in een potje en karameliseer. Voeg de balsamicoazijn toe, snijd de tijm fijn, doe er de (4 el) olijfolie bij en roer tot een mooie saus. Leg de vis op een bordje, sprenkel de saus erover en ook nog een beetje (2 el) olijfolie.

0
Nog geen stemmen