Pompoensoep met kabeljauw en fijne pompoenfrietjes

Ingrediënten

  • ½ kleine pompoen
  • 1 ajuin
  • sap van 2 sinaasappelen
  • 4 el room
  • 200 gr kabeljauw
  • bouillon
  • 1 wit van prei
  • bakboter
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 l groente- of visbouillon
  • frituurolie
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Soep

Bereiding

  1. Stoof de versneden ajuin, aardappel, prei, wortel en 2/3 van de pompoen aan in boter.

  2. Bevochtig met het sinaasappelsap en de bouillon en laat 45 minuten trekken.

  3. Mix het geheel glad.

  4. Snij de rest van de pompoen in fijne julienne en frituur ze.

  5. Giet een beetje room bij en overstrooi met Italiaanse kruiden.

  6. Snij de kabeljauw in blokjes van 3 cm op 3.

  7. Pocheer de kabeljauw in de soep en serveer. Schik er een lepel room op en daarna de pompoenfrietjes.

4
Average: 4 (1 vote)