Vleeskroketten met Brugge kaas

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 dl water
  • 1 el kippenbouillon
  • 75 gr bloem
  • 250 gr kipfilet
  • 1 dl melk
  • 150 gr Brugge kaas
  • 100 gr ham
  • 10 gr gelatine
  • 1 dl room
  • 2 eieren
  • olie
  • paneermeel
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet fijn en bak ze aan in een kleefpan in wat boter. Kruiden met peper en zout. De ham fijnsnijden en toevoegen. Blussen met water.

  2. Voeg de PH kippenbouillon toe en roer alles mooi ondereen. Snijd de Brugge kaas in schijven en meng deze mee.

  3. Stoof de uien aan in de boter en voeg dan de bloem toe. Meng alles mooi tot een roux en voeg er de melk aan toe. Roer alles mooi met de garde. Extra smaken voeg je op dit moment toe: het sap van de citroen, fijngesneden peterselie. Meng de room et 2 ei-gelen en voeg dit bij de roux en doorroer.

  4. Week 10 g gelatine in water en voeg toe.

  5. Meng alles en stort in een vorm, die je vooraf met een beetje olie ingewreven hebt. Laat 1 nacht in de koelkast opstijven.

  6. Snijd in de gewenste vorm, wentel in eigeel, bloem en paneermeel. Best nog 2 à 3 uur laten rusten in de koelkast.

  7. Bakken in frituurolie op 180° gedurende ongeveer 4 minuten.

0
Nog geen stemmen