Hoe maak je picklessaus?

Picklessaus

Picklessaus wordt ook wel Blackwellsaus genoemd, omdat vaak pickles van het merk "Cross & Blackwell" worden gebruikt om de saus klaar te maken. Zin om het ook te proberen? 

Ingrediënten: boter, 1 el rundsbouillon + 2 dl water, 2 dl room, gehakte peterselie, 4 el pickles

  1. Neem een braadpan en doe er een beetje boter in. Bak een stukje vlees tot het gaar is.
  2. Als het vlees klaar is neem je het uit de pan en blus je het aanbaksel met water.
  3. Doe de pickles erbij en voeg de bouillon toe. Doe er ook de room bij en laat alles 3 à 4 minuten inkoken.
  4. Werk de saus af met peterselie en serveer bij een heerlijk stukje vlees.

Tip: ook nog de moed om zelf de pickles te maken? Dan vind je hier het recept.

Zelf proberen?

  1. Kotelet met picklessaus of blackwellsaus
  2. Kotelet met blackwellsaus
  3. Kotelet met snijbonen in picklessaus