Hoe maak je rösti's?

Hoe maak je rösti's?

Rösti's zien eruit als kleine hamburgertjes. Alleen bestaan ze uit geraspte aardappelen en niet uit vlees. Je kan ze ongebakken op voorhand maken en op het laatste moment afbakken. Leuk en origineel.

 

Ingrediënten: 1 kg aardappelen (loskokend), peper, zout, muskaatnoot, 200 g Comté kaas (gemalen), olijfolie, ½ bot platte peterselie

Tip: je kan ook andere kaas gebruiken zoals Emmentaler of Gruyere. 

 

  1. Rasp de aardappelen fijn. Spoel ze zeker niet! 
  2. Doe de fijngeraspte aardappelen in een grote kom. Voeg de 200 gram Comté kaas toe en kruid af met peper, zout en muskaatnoot.

  3. Bak de rosti’s in olijfolie. Zorg dat je hele bodem van de pan met olijfolie bedekt is.Neem een inox cirkelvormpje om je rosti’s in te vormen. Druk goed aan tot je een schijfje van 1 centimeter dikte hebt. Het ringetje zelf moet niet mee in de pan.

  4. Bak de rosti’s aan in een warme pan. Blijf ze omflippen tot ze aan beide kanten mooi gekleurd zijn.Werk af met de gesneden platte peterselie.

 

 Recepten met rösti's? Die vind je hier.