Bosch

Pizza met 2 toppings

Ingrediënten

Huisgemaakte pizza's, Loïc toont dat het kan. Hij maakt een combo: een witte met courgettes en een traditionele margherita.

OPGEPAST: Laat je deeg 2 dagen rijzen in de koelkast voor dé perfecte bodem.

 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Doe 200ml water en 300g bloem in een mengkom.

  2. Voeg een snuif zout en 1g gist toe.

  3. Laat 20min kneden in de keukenrobot.

  4. Bol het deeg op en laat het 2u rijzen in een kom met wat olie.

  5. Kneed het deeg opnieuw tot alle lucht er uit is.

  6. Verdeel het deeg in twee, bol op en laat 48u rijzen in de koelkast.

  7. Verwarm de oven voor aan 300°C (of aan de hooste temperatuur).

  8. Doe een blik gepelde tomaten in een kom en breek ze.

  9. Breng op smaak met zout.

  10. Snijd een halve courgette in plakjes en doe er olijfolie over.

  11. Kruid af met peper en zout.

  12. Leg ze op de grill.

  13. Snijd een stukje chorizo in plakjes.

  14. Meng 1el ricotta, 1el roomkaas en 1el parmezaanse kaas.

  15. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

  16. Bebloem het deeg en trek open tot een pizzabodem.

  17. Voeg 2el tomatensaus en stukjes mozzarella toe.

  18. Zet de pizza in de oven en laat bakken tot die krokant is.

  19. Werk af met verse basilicum.

  20. Bestrijk de bodem met de kaastopping.

  21. Voeg gegrilde courgette en chorizo toe.

  22. Serveer.

0
Nog geen stemmen