Witte wintersoep met zeeduivel

Ingrediënten

Wie houdt er niet van een smeuïge soep? Loïc bereidt een witte wintersoep met zeeduivel.

 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Snijd de uiteindes van de prei en snijd overlangs.

  2. Spoel de prei grondig.

  3. Verwijder de buitenste bladeren van de prei.

  4. Behoud het wit van de prei voor de soep.

  5. Snijd de bloemkool in grove stukken, houd enkele kleine stukjes apart.

  6. Snijd de aardappelen, ui en de aardpeer grof.

  7. Doe boter in de kom en voeg de groenten toe.

  8. Schil een bol look.

  9. Doe in een kom en voeg 25cl room toe.

  10. Kruid af met peper en zout.

  11. Zet de groenten onder water en voeg wat groentebouillon toe.

  12. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn.

  13. Snijd wat groen van de prei fijn en doe in een steelpan.

  14. Voeg een bodem water en groentebouillon toe.

  15. Voeg de rest van de prei toe aan de soep.

  16. Laat de bloemkoolroosjes kort blancheren.

  17. Haal de ruggengraat uit de zeeduivel en snijd in blokken.

  18. Kruid met peper en zout.

  19. Mix de room van look en de coulis van prei.

  20. Voeg een handvol peterselie toe aan de coulis.

  21. Bak samen met de bloemkool aan in koolzaadolie en boter.

  22. Zeef de coulis.

  23. Mix de soep en zeef ze.

  24. Dresseer en werk af met de zeeduivel, room en coulis.

0
Nog geen stemmen