Gegrilde tonijnfilet met chorizo, penne en geitenkaassaus

Ingrediënten

  • 4 tonijnfilets
  • stuk chorizo
  • 2 rode paprika's
  • stuk droge geitenkaas
  • gekookte penne
  • 2 sjalotten
  • verse dragonblaadjes
  • room (naar smaak)
  • peper en zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak met de punt van je mes kleine gaatjes in de tonijnfilets. Snijd de chorizoworst in stukjes en steek die in de gaatjes van de filet. Dit zal een pittige smaak geven aan de vis.

  2. Leg de rode paprika’s in een bakblik, overgiet met olijfolie en steek 45 minuten in een oven van 100°. Schraap de velletjes van de geroosterde paprika’s, verwijder de zaadjes en het steeltje. Snijd in dikke repen.

  3. Stoof de fijngesneden sjalotjes glazig in een pan met olijfolie en blus met een scheut room. Verbrokkel de geitenkaas in de pan en laat de kaas lichtjes smelten. Pers de halve citroen in de geitenkaassaus. Dit geeft de saus een frissere smaak.

  4. Voeg de paprikareepjes toe en roer voorzichtig om. Roer ook de gekookte penne onder de saus. Kruid met peper en zout. Werk de saus af met een klein handje versnipperde dragonblaadjes.

  5. Verhit olijfolie in een pan en bak de tonijnfilets kort aan elke kant. Kruid de filets met peper en zout. Serveer de pasta met geitenkaassaus en de tonijnfilet er bovenop.

0
Nog geen stemmen