Kalfstartaar met peertje

Ingrediënten

  • 500 gr kalfsvlees van de platte bil
  • 1 middelgrote sjalot
  • enkele takjes bieslook
  • grof zeezout
  • zwarte peper
  • 1 limoen (sap)
  • 10 cl sushi-azijn
  • 3 cl oestersaus
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Hak het vlees in blokjes en maak het aan met 4 eetlepels olijfolie, sjalot, bieslook, het grof zeezout en de zwarte peper. Maak van de tartaar kleine cilindertjes op het bord.

  2. Snijd 1 peer overlangs in fijne plakjes die je kan oprollen. Schil de andere peren en snijd ze in brunoise (fijne blokjes). Maak ze aan met 1 eetlepel limoensap en de sushi-azijn.

  3. Vul de opgerolde plakjes peer met de brunoise en leg de rest van brunoise naast de rolletjes.

  4. Voor de dressing: maak de rest van de olijfolie aan met de sojasaus, de oestersaus, de rest van het limoensap. Breng verder op smaak met peper en zout.

0
Nog geen stemmen

BCV Belgisch Gecontroleerd Kalfsvlees