Mijn Restaurant! Onze reporter luncht bij Alaise in Ekeren

maandag, 31 oktober, 2011 - 10:32

Alaise, het restaurant van Elodie en Amber, ligt aan een drukke weg in Ekeren. In het gebouw dat ze renoveerden was ooit De Mangerie gehuisvest. Het interieur bestaat vooral uit grijs- en bruintinten. Ik krijg een tafel met zicht op de bar. Net zoals bij Art Kwizien kun je alleen à la carte eten. Ik kies voor tartaar van king crab als voorgerecht, gevolgd door een jonge tarbot. Het aperitief komt snel op tafel. De amuse bestaat uit courgette opgerold rond kruidenkaas en een aardappelsoepje. Intussen is het restaurant al goed gevuld. Zelfs op de eerste verdieping zijn alle tafels ingenomen. De king crab is omwikkeld met rundsvlees en wordt geserveerd met een crème van zoete aardappel, krokante soft-shell krab, bulgur en soja. Een interessante combinatie die van het gerecht één geheel maakt. Het eten ligt op de onderste helft van het bord, wat voor een mooie presentatie zorgt. De krab in tempura smaakt bijzonder. Door de drukte is het even wachten op het hoofdgerecht, maar de dienster is opmerkzaam. Ik zie haar in de keuken verdwijnen en enkele minuten later staat het hoofdgerecht op tafel. De op het vel gebakken tarbot, de crème van bloemkool en tomaat, de carpaccio coquilles, de natuuraardappelen en het kreeftensausje zijn opnieuw mooi gedresseerd op het bord. De smaken zitten juist. Ik sluit de maaltijd af met een koffie. Hierbij krijg ik een madeleinekoekje en een bosvruchtenlolly die in de mond tintelt. Een geslaagde lunch.

 

Speciaal voor vtmkoken.be geeft chef Amber het recept van haar 'signature dish' Tonijn op 3 wijzen prijs. Ontdek het hier.

Onze reporter lunchte ook bij Art Kwizien in Dendermonde. Lees haar verslag hier.