Bruschetta met erwtenpuree, mozzarella en pecorino

Ingrediënten

Perfect als hapje of als licht avondmaal!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Vegetarisch
Broodjes
Hapje

Bereiding

  1. Kook de doperwten in licht gezouten kokend water in 3 min zacht. Afgieten. Pureren samen met de mascarpone, wat zout en peper en olijfolie.

  2. Rooster de gesneden ciabatta 2 min per kant. Wrijf de bovenkant in met een doormidden gesneden lookteentje, besprenkel met olijfolie.

  3. Bestrijk de sneetjes met de erwtenpuree, schik er de mozzarella op in stukjes en werk af met pecorino en olijfolie + kruiden.

4
Average: 4 (2 votes)

J-L Colombo, Les Abeilles Blanc 2011 (Côtes du Rhône, Frankrijk)

Mampaey Wines, €7,24
Een food-vriendelijke karakterwijn die geurt naar een (wit) bloemencorso en smaakt naar rijpe perzik, meloen en pompelmoes