Duifje met savooikool, gember en shiitake

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze super gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stoemp ze fijn tot puree.

  2. Karameliseer de gember siroop lichtjes en blus met de rode wijn en de wildfond en laat 1/3 inkoken.

  3. Maak met behulp van een ronde uitsteek vorm 4 gelijke vormen uit de buitenste savooikool bladeren en snij de rest zeer fijn. Blancheer alles zeer kort en verfris onder koud water zodat alles mooi groen blijft.

  4. Breng de room aan de kook en verwarm de puree erin en voeg de spek blokjes, fijn gesneden savooikool en de mosterd toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Kruid de duifjes met peper en zout en bak ze mooi roze. Wentel tot slot nog de ronde savooi blaadjes in eiwit gevolgd door de fijn gemalen rijstpapier en frituur op 180°C.

0
Nog geen stemmen