Gebakken ganzenlever met rode biet, poeder van peperkoek

Ingrediënten

Rode bietmayonaise

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Rode bietmayonaise: Doe 1 ei en 2 eidooiers in een maatbeker. Voeg 6 dl druivenpitolie, 1 el mosterd toe, 3 el rode bietpuree toe. Naar eigen smaak scheutje balsamicoazijn. Werk op met staafmixer.

  2. Snijd 1 gekookte rode biet in fijne sneetjes en steek deze met een ronde uitsteekvorm uit. Marineer de biet in xeresazijn en olijfolie. Snijd fijne sneetjes van de radijs en marineer ook deze. Snijd de granaatappel in 2 en klop er de zaadjes met een wetstaal of de botte kant van een mes uit.

  3. Droog de sneetjes peperkoek in de oven. Laat afkoelen. Mix in een blender. Bewaar in een afgesloten doos. (Peperkoekpoeder met warme lucht gedurende 4u op 90°C)

  4. Bak de ganzenlever in een hete pan of op de plancha. Kruid met peper en zeezout.

  5. Dresseer het bord ondertussen door een lijntje rode bietmayonaise op het bord te trekken en vervolgens de gemarineerde groentjes hierop te plaatsen.

  6. Werk af met gebakken ganzenlever. Strooi daarop het poeder van peperkoek. Eindig met de rode bietolie en broodkrokantjes.

5
Average: 5 (1 vote)

Maison Bru

Auteur:
Willem Asaert
Uitgeverij:
Tectum Publishers
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789461580269