Gebakken kabeljauw met salsa verde en romige puree van aardappel, tomaat en veldsla

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 500 gr aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • bakboter
  • enkele eetlepels zure room
  • 12 kerstomaten
  • 2 handjes veldsla
  • bosje peterselie
  • bosje basilicum
  • kappertjes (naar smaak)
  • augurken (naar smaak)
  • scheut druivenpitolie
  • scheut witte wijnazijn
  • peper en zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar en giet af.    

  2. Snijd de sjalot grof en stoof aan in olijfolie met een geplet teentje look. Voeg daarna de gekookte aardappelen bij de gebakken sjalotten.

  3. Stamp met de pureepletter, maar niet te fijn zodat er nog stukjes aardappel in zitten.

  4. Voeg enkele lepels zure room toe en een 10-tal kerstomaten op hun geheel.

  5. Voeg vervolgens de veldsla toe en laat alles nog kort even mee stoven. Kruid af met peper en zout.

  6. Maak de saus voor bij de vis: salsa verde. Mix een handvol verse basilicum- en peterselieblaadjes met wat kappertjes, augurken, een lepel mosterd, de druivenpitolie en witte wijnazijn.

  7. Bak de vis op de velkant even aan in olijfolie met een klontje boter. Kruid met peper en zout.

  8. Schep de filets in een bakblik en laat nog 5 minuten garen een oven van 200°C.

  9. Serveer de vis met de aardappelen en de salsa verde.

5
Average: 5 (1 vote)