Gegrilde ravioli op Chinese wijze (gyoza)

Ingrediënten

voor het serveren

  • sojasaus
  • rijstazijn
  • Chinese chilipeperolie
  • shichimi (7-specerijenmix)
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Japans
Hapje

Bereiding

  1. Snijd de stelen en het blad van de Chinese kool in kleine stukjes en doe ze in een kom. Schep er wat zout door en laat staan om het vocht uit te trekken terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereidt.

  2. Doe het gehakt in een andere kom en voeg de sojasaus, oestersaus, sake en sesamolie toe. Kneed alles goed met je handen door elkaar.

  3. Snipper de bieslook en nira en hak de knoflook en gember fijn. Doe ze in het gehaktmengsel en meng weer goed.

  4. Knijp het vocht uit de Chinese kool en kneed hem door het gehaktmengsel. Meng goed.

  5. Zet een kom water klaar. Leg een wontonvel op je handpalm en schep er in het midden een bolle theelepel vulling op. Knijp de rand dicht met je vingers, die in een kommetje met water hebt gedoopt. Geef het buideltje de vorm van een halve maan. Maak de rest van de ravioli op dezelfde manier.

  6. Verhit een gietijzeren koekenpan op matig vuur tot de pan walmt. Neem de pan een paar tellen van het vuur voor je er 3 eetlepels olie in schept. Schik de ravioli in de pan en laat ongeveer 5 minuten bakken op matig vuur.

  7. Giet er zoveel water over dat de ravioli er voor een derde in zitten. Leg het deksel op de pan en laat nog ongeveer 10 minuten sudderen.

  8. Neem het deksel van de pan, draai het vuur hoog en laat koken tot het water verdampt is.

  9. Schep de ravioli met een schuimspaan uit de pan en schik ze met de gebakken kant boven op een dienschaal.

  10. Dien op en geef er sojasaus, rijstazijn, Chinese peperolie en shichimi bij, zodat iedereen zelf een dipsaus naar smaak kan maken. Doop de ravioli in de saus.

0
Nog geen stemmen

Het Culinaire Japan

Recepten
Kaori en Kiyoko Endo
Uitgeverij
Good Cook Publishing
Fotografie
Iris L. Sullivan
ISBN
978-94-6143-034-2