Gemarineerde sint-jakobsnootjes, parfait van groene kruiden, crème van soja

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Voor de parfait:  warm de coulis op met de boter en de room. Los hierin de gelatine op en kruid met peper en zout. Stort uit op een plaatje en laat opstijven in de koeling. Eens opgesteven, portioneer in vierkantjes van 3 bij 3 cm, met een dikte van 1 cm.

  2. Maak de sojacrème door de mayonaise te mengen met de sojasaus, xeresazijn en wat limoensap. Hou de schil bij om er straks fijne zeste van te maken.

  3. Snij de sint-jakobsnootjes in dunne carpaccio en marineer met olijfolie, peper, zout en zeste van limoen.

  4. Snij het broodschijfje in brunoise, bak eventjes kort aan in olijfolie en laat uitlekken op een papiertje.

  5. Dresseren:  Serveer in de schelp van de sint-jakobsnootjes: begin met de parfait van groene kruiden, hierop de carpaccio, en werk af met dillesprietjes, sojavinaigrette, croutons en frisse kruiden.

0
Nog geen stemmen

Campari en Wout Bru

Wout Bru maakte deze gerechten speciaal voor Campari. De gerechten smaken dan ook heerlijk met een glaasje Campari.