Glutenvrije en lactosevrije havermoutpap

Ingrediënten

  • 50 g glutenvrije havervlokken
  • 100 ml kokend water
  • enkele el plantaardige melk

optie 1

  • 10 diepvriesframbozen
  • 1 el chiazaad
  • 2 tl esdoornsiroop

optie 2

  • 2 el noten
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Alexia maakt haar havermoutpap met kokend water in plaats van room of melk. 

Dit kan iedereen
1 persoon
Minder dan 15 minuten
Brits
Glutenvrij
Lactosevrij

Bereiding

  1. Doe de havervlokken in een kommetje en voeg het kokende water toe. Roer goed. 

  2. Als je de versie met frambozen maakt, meng die dan nu door het havervlokkenmengsel. 

  3. Dek af met een bordje en laat 5 minuten rusten. 

  4. Haal het deksel weg en voeg de rest van de ingrediënten toe. 

0
Nog geen stemmen

Iedereen eet mee - Alexia Stevens

Alexia Stevens leert je allergievriendelijk koken zonder gluten, lactose, noten... 

Fotografie door Roos Mestdagh.

Uitgegeven door Mbooks.