Groenten in de oven met feta

Ingrediënten

Beginner
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd eerst alle groenten fijn. Ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Denk eraan om het vocht van de tomaten door een zeef te duwen en te bewaren. Snijd de ajuin in fijne ringen. Ook de olijven snijd je in ringetjes.

  2. Doe de tomaten, de olijven en de ajuin in een vuurvaste kom en voeg er de geperste look, het citroensap, tomatensap en een scheut olie aan toe. Bestrooi rijkelijk met oregano, een beetje peper en weinig zout (feta is al vrij zout). Meng alles goed en zet 10 minuten (zonder deksel) in een warme oven op 180 graden.

  3. Intussen knip je 2 grote vellen bakpapier af, leg in het midden een blokje feta van 100 gram en verdeel het halfgare groentemengsel erover. Vouw het bakpapier goed dicht en zet nog eens 10 minuten in de oven. Leg het pakje op een bord. Je zal zien dat het grootste deel van de feta gesmolten is.

5
Average: 5 (2 votes)

Mijn Pure Keuken 1

Auteur:
Pascale Naessens
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020926651