Lamskroon met muntpesto

Ingrediënten

  • 12 jonge worteltjes
  • 1 ras-el-hanout
  • 60 gr munt
  • 40 gr pijnboompitten
  • 1 citroensap
  • 3 suiker
  • 1 eigeel
  • honing
  • peper
  • zout
  • bakboter
  • runderbouillon
  • 100 gr gedroogde vruchten
  • 200 gr taboulé (gaar)
  • 1 teentje look
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 vellen brickdeeg
  • 2 lamskronen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Marineer de lamskroon kort met de rozemarijn, fijn gesneden look, peper, zout en wat olijfolie.

  2. Schil de worteltjes en kook of stoom ze beetgaar, verfris in ijswater en grill ze à la minute met een beetje olijfolie.

  3. Doe de munt, suiker, pijnboompitten, citroensap en de olijfolie in een blender en mix alles zeer glad.

  4. Meng de taboulé met het fijngesneden gedroogd fruit, een beetje honing en de ras-el-hanout.

  5. Plaats in het midden van het brickdeeg 2 à 3 el van de taboulé. Bestrijk de randen met wat eigeel en plooi van beneden naar boven dicht. Plooi vervolgens de randen naar binnen en rol verder stevig op naar boven. Frituur ze goudbruin op 180°C.

  6. Bak de lamskroon mooi aan in Alpro soya Bakken en Braden , haal uit de pan, gaar nog een vijftal minuten in een voorverwarmde oven van 200°C en laat rusten.

  7. Blus de pan met een beetje water en bouillon en laat het aanbaksel los koken. Schik het vlees, de worteltjes en de loempia op een bord en serveer met de pesto.

0
Nog geen stemmen