Mango tilapia uit de Caraïben

Ingrediënten

  • 4 tilapiafilets
  • 3 teentjes look
  • 2 sjalotjes
  • ciderazijn
  • 1 dl vers sinaasappelsap
  • 3 kleine Spaanse pepers
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • olijfolie
  • 1 rode, groene en gele paprika
  • 1 grote ui
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pel de look en sjalotjes, verwijder de zaadlijsten van de pepertjes, doe samen in de keukenrobot en mix.

  2. Pel de mango en snij het vruchtvlees in stukken. Voeg samen met de tijm, het sinaasappelsap, mespuntje zout, 2 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels azijn bij de sjalotjes en mix glad.

  3. Verpak de tilapiafilets in een plasticzak met zipsluiting en giet er de marinade bij. Laat ½ uur rusten in de koelkast

  4. Verwijder steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij in grove stukken. Pel de ui en snij in stukken. Roerbak de ui samen met de paprika in olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Hou warm.

  5. Haal de visfilets uit de marinade en schik ze in een ingevette ovenschaal. Laat garen onder een hete grill.

  6. Doe de rest van de marinade in een sauspan en laat inkoken. Schik de visfilets op voorverwarmde borden. Nappeer met de saus, schik er de groenten naast en serveer met witte rijst.

0
Nog geen stemmen

Kook! Fris & zomers

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:
175 x 285 mm
Aantal pagina’s:
167 pagina’s
Prijs:
19,95 euro
ISBN:
9789089311948