Paasmacarons

Ingrediënten

macarons

  • 55 gr amandelpoeder
  • 100 gr bloemsuiker
  • 50 gr eiwit
  • 25 gr fijne suiker
  • gele kleurstof

Vulling

  • 125 ml room
  • 125 ml fijne suiker
  • 125 gr boter
  • flinke scheut amaretto
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Zeef het amandelpoeder met de bloemsuiker en meng goed. Klop het eiwit op met de suiker en voeg er dan suiker/amandelmengsel bij.

  2. Meng even en voeg er dan kleurstof bij, verder mengen, in spuitzak doen en rondjes spuiten, om er konijntjes en kuikentjes van te maken.

  3. Laten drogen en afbakken in een voorverwarmde oven op 140°C gedurende 20min.

  4. Voor de vulling moet je de suiker en room opwarmen tot de suiker opgelost is, intussen de boter wit en luchtig kloppen. Het afgekoelde room/suiker mengsel laten afkoelen en bij de boter gieten, samen kloppen tot een crème.

  5. Stel de macarons samen en versier.

5
Average: 5 (1 vote)