Papillot van heilbot

Ingrediënten

  • 250 gr bleekselder
  • 2 sjalotten
  • 250 gr champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • peper met limoenaroma
  • 4 takjes basilicum
  • handvol zeekraal
  • enkele druppels truffelolie
  • 2 limoenen
  • 8 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1½ dl witte wijn
  • 4 grote el zure room
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.

  2. Neem een stuk aluminiumfolie van 40 cm lengte (kies voor sterke folie, indien niet, dubbele laag leggen). Leg een bodempje van fijngesneden sjalot, look en selder. Leg deze op de ene helft van de folie. Bestrooi met een beetje rasp van de limoenschil, niet te veel, anders overheerst de smaak. Leg daarbovenop een stukje vis en kruid af met peper van de molen en lime pepper en zout. Beleg met enkele blaadjes basilicum, enkele takjes zeekraal.

  3. Overgiet met een klein scheutje truffelolie. Leg er enkele schijfjes limoen bovenop, samen met tijm, rozemarijn en enkele schijfjes champignons. Schep er een grote soeplepel zure room bovenop, buig de aluminiumfolie wat omhoog aan de buitenzijden om er een goede scheut van de witte wijn aan toe te voegen.

  4. Pakje dichtvouwen : Vouw nu de andere helft overheen de bovenste helft. Plooi bovenrand en zijranden volledig dicht, maar zorg ervoor dat er wat ruimte is binnenin zodat het pakje kan uitzetten. Plaats de pakjes op een bakplaat en stoom 12 minuten op 200°C.

5
Average: 5 (1 vote)

Claudia kookt voor vrienden

Auteur
Annelies Ryckaert
Uitgeverij
Linkeroever Uitgevers
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789057203725