Pasta met kastanjechampignons en blauwe kaas

Ingrediënten

  • 250 gr kastanjechampignons
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 teentje look (geplet)
  • 125 ml witte wijn (droog)
  • 80 gr Stilton
  • 175 ml zure room
  • peper, zout en nootmuskaat
  • olijfolie
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak de gerookte spekblokjes samen met het lookteentje. Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Doe ze bij de spekblokjes.

  2. Giet na vijf minuutjes de wijn erbij en laat een beetje inkoken, voeg er de kaas bij en laat smelten. Overgiet met de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak, giet af, spoel met warm water en verdeel over de borden. Schep er de saus over en besprenkel met de gehakte peterselie.

0
Nog geen stemmen