Pittige gefrituurde gehaktballetjes met duivels lekkere dipsaus

Ingrediënten

  • frituurolie of andere neutrale olie

voor de gehaktballetjes

  • 500 g gehakt (gemengd)
  • 1 rode chilipeper
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen look
  • 2 kl ketchup
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 kl chilisaus
  • 1 kl tomatenpuree
  • zout
  • 2 kl paneermeel

voor het paneren

  • 100 g eiwit
  • 100 g bloem
  • 100 g panko
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 kl cayennepeper

voor de dipsaus

  • 4 kl mayonaise
  • 3 kl ketchup
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 kl chilisaus
  • 1 kl paprikapoeder

Gehaktballetjes zijn de ideale tv-snack. Wij frituren ze. Heb je geen friteuse, dan kan je ze ook frituren in een kookpot met gewone olie. Hou je het liever gezonder, bak ze dan zonder te paneren in de pan met wat boter of olijfolie. Of bak ze in de oven (25 minuten, 180°C). Je kan ze zelfs bakken op de barbecue. Serveer ze met een heerlijk pikante dipsaus.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Snij de chilipeper, ui, look en zongedroogde tomaten fijn. Meng alles met de overige ingrediënten onder het gehakt. Rol tot balletjes.

  2. Klop het eiwit los. Mix de panko met het paprikapoeder en cayennepeper fijn. Paneer de balletjes in de bloem, eiwit en panko.

  3. Frituur ze goudbruin en gaar in de hete olie.

  4. Meng alles voor de dipsaus.

  5. Serveer de balletjes met de dipsaus.

0
Nog geen stemmen