Reebokmedaillons met kruidenboter

Ingrediënten

  • 2 dl water
  • ½ bosje wildglace
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje bieslook
  • 4 Worcestershiresaus
  • 4 mosterd met champagne
  • peper
  • 200 gr boter
  • 600 gr reebokmedaillons
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Haal de boter uit de ijskast en laat ze zacht worden.

  2. Spoel de verse kruiden onder koud stromend water, laat ze uitlekken en hak ze grof.

  3. Meng 100 g boter met de mosterd, de worcestershiresaus en de grofgehakte kruiden. Rol de boter tot een worst in een vel huishoudfolie en laat opstijven in de koelkast.

  4. Smelt de rest van de boter in een pan en bak er de medaillons gedurende 2 minuten aan elke kant in.

  5. Schik de medaillons op de borden en verdeel er schijfjes kruidenboter op.

  6. Verwijder het vet uit de braadpan en deglaceer ze met de wildglace (gemend met 2dl water). Laat tot de helft inkoken.

  7. Kruid de reebokmedaillons met peper en lepel er de saus rond.

0
Nog geen stemmen

Wild en gevogelte

Auteur:
Patricia Pitisci

Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij

Fotografie:
Tony Le Duc

ISBN:

9789002223181