Rode currysoep met kip (Kaeng phed gai)

Ingrediënten

  • 3 el rode currypasta
  • 2 kopjes gesneden groenten (Thaise aubergines, bloemkool, broccoli)
  • 1 ajuin, geëminceerd
  • 150 gr kipfilet, in blokjes
  • 2 th lepel bruine suiker
  • enkele takjes Thaise of zoete basilicum
  • 750 ml kokosmelk
  • 325 ml water
Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Aziatisch
Thais

Bereiding

  1. Giet de kokosmelk in een pan en zet op het vuur. Snij de limoenblaadjes in fijne reepjes.

  2. Roer tot er olie bovenop de melk verschijnt. Doe er dan de currypasta en de blokjes kip bij en roer tot de kip bijna gaar is.

  3. Voeg de groenten toe, het water, suiker, vis- of sojasaus en een snuifje zout. Zet het vuur hoog en roer.

  4. Proef of de groenten gaar zijn, en of de curry nog extra kruiding kan gebruiken. Smaak eventueel extra af met peper, zout of limoensap.

  5. Dien op met basilicum, limoenblad en rijst. Een Thaise curry eet je met vork en lepel.

5
Average: 5 (1 vote)