Rundsvlees met een vinaigrette van broccoli en gezouten nootjes

Ingrediënten

  • zout
  • 100 gr broccoli
  • 50 gr gezouten nootjes
  • peper
  • 400 gr rundsvlees

Vinaigrette

  • 50 gr gekookte broccoli
  • 50 gr gezouten nootjes
  • 60 gr sesamolie
  • 10 gr citroensap
  • 10 gr witte balsamico azijn
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Rundsvlees bakken in een stukje geklaarde boter. (liefst gesneden in porties van 6 cm op 6 cm). Cuisson naar keuze, maar liefst bleu.

  2. De 100 gr broccoli kort gaar blancheren, afspoelen in ijswater voor de kleur, en fijnhakken. De 50 gr nootjes cutteren en onder de broccoli mengen. Klein beetje olijfolie toevoegen voor de smaak, peper en zout.

  3. Vinaigrette bereiden : gekookte broccoli, nootjes, sesamolie, citroensap en balsamicoazijn samen in de blender mixen.

  4. Dresseren : Het vlees op een bordje leggen, beleggen aan de bovenkant met het mengsel van de broccoli en de nootjes, naperen met de vinaigrette.

  5. Opdienen met houten stokjes, een fris slaatje en eventueel wat rijst

0
Nog geen stemmen