Salade van gefrituurde paling (Nom Luon)

Ingrediënten

Garnering

nuoc cham

  • 1 Thai chili, grof gehakt
  • 1 teentje look
  • 3 el suiker
  • 125 ml water
  • 1 el rijstazijn
  • 5 el vissaus
  • 2 el limoensap
Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Thais
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe de bloem en een snuifje zout in een plastic zak. Haal er de stukjes paling door en schud het teveel aan bloem eraf.

  2. Breng frituurolie op temperatuur en frituur de stukjes paling tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.

  3. Meng in een ruime kom wortel, komkommer, sojascheuten en de helft van de kruiden.

  4. Breng de salade op smaak met nuoc cham. Voeg 2 eetlepels extra limoensap en suiker aan de nuoc cham toe. Meng de aangepaste nuoc cham onder de overige ingrediënten.

  5. Haal nu de stukjes paling door de salade, werk af met de chili, de overige kruiden, de sjalot en de pinda’s.

4
Average: 4 (1 vote)

Hanoi Street Food

Auteur:
Tom Vandenberghe &
Luk Thys
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Luk Thys
ISBN: 9789020997835