Salade van pijlinktvisjes met pittige chili’s

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • 1 handvol verse koriander
  • ½ pittige chili
  • 2 tomaten
  • ½ sjalot
  • 300 gr kleine pijlinktvisjes
  • 1 sneetje toastbrood
  • peper
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Thais
Salade

Bereiding

  1. Snijd het toastbrood in brunoise en bak deze krokant in olijfolie, schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier om overtollig vet op te vangen.

  2. Blancheer de tomaten 10 seconden in kokend water. Spoel onder koud stromend water en pel deze. Verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in brunoise.

  3. Versnipper de koriander, de knoflook, chili en sjalotje.

  4. Kuis de pijlinktvisjes, verwijder de tentakels en het kraakbeen. Snijd de zakjes in flinterdunne ringetjes. Meng de ringetjes met de brunoise van tomaat, sjalot, chili, koriander en knoflook.

  5. Verwarm de olijfolie tot zeer heet. Overgiet de salade hiermee en laat afkoelen. Kruiden met peper en zout. Schep een beetje salade in een klein glazen kommetje en werk af met broodcroûtons.

0
Nog geen stemmen