Tartaar van rivierkreeftjes met kiwi en balsamicodressing

Ingrediënten

  • 300 gr rivierkreeftjes
  • 2 groene kiwi's
  • 1 gele kiwi
  • 1 sjalot
  • 3 el mayonaise
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 mooie, 15 cm lange sneden komkommer (dikte 2mm)
  • 4 grote radijzen

materiaal

  • 4 ringen van 5 cm hoog en diameter 8 cm
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Caloriearm
Salade

Bereiding

  1. Snij de komkommerbandjes met behulp van een mandoline of snijmachine. Rasp de gespoelde radijzen fijn met een rasp of mandoline. Schil de gele en groene kiwi’s en snij in fijne brunoise. Snij de rivierkreeftjes in 2. Pel de sjalot en snipper fijn.

  2. Meng de rivierkreeftjes, kiwiblokjes en sjalotsnipper onder elkaar. Voeg de mayonaise en balsamicoazijn toe en meng nogmaals. Kruid met peper en zout.

  3. Zet de ringen op de borden en bekleed de binnenzijde van de ringen met de komkommerbandjes. Vul ze met de tartaar en druk goed aan met een lepel. Verwijder de ringen voorzichtig.

  4. Leg er de geraspte radijzen op een mooi hoopje naast.

0
Nog geen stemmen

Kook! Fris & zomers

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:
175 x 285 mm
Aantal pagina’s:
167 pagina’s
Prijs:
19,95 euro
ISBN:
9789089311948