Boerenpaté

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 klontje boter
  • 500 gr gemalen keelsteke
  • 500 gr grofgemalen varkensgehakt
  • 350 gr grof gemalen varkenslever
  • 150 gr dikke spekblokjes
  • ontbijtspek
  • peper
  • zout
  • rozemarijn
  • 2½ dl water
  • 1 el PH Groentenbouillon
  • scheutje cognac
  • jeneverbessen
  • peperbollen
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Versnipper de ajuin en stoof hem aan in een klontje boter. Doe in een kom, samen met het varkensgehakt, keelsteke, varkenslever en de spekblokjes. Kruid met peper, zout en tijm.

  2. Voeg de eieren toe en kneed alles goed dooreen met de handen.

  3. Warm het water op met de bouillon en giet dit bij het vlees en meng goed met de handen.

  4. Bedek de binnenkant van de bakvorm met ontbijtspek, giet de vleesmengeling er in en sluit het met het spek. Leg laurier, rozemarijn en salie bovenop de paté. Overstrooi met jeneverbessen en peperbollen.

  5. Bak au bain-marie gedurende 60 min. in een voorverwarmde oven van 180°C

0
Nog geen stemmen

SOS Boerenpaté

1. Bak de ajuin in minder boter
2. Gebruik grof gemalen vlees
3. Geen room toevoegen, wel bouillon