Gehaktbrood of fricandon

Ingrediënten

  • lookkruiden
  • 100 g paneermeel
  • 1 kg varkensgehakt
  • peper
  • zout
  • 1 klontje boter

SOS Piet! Hoe maak ik een perfect-gebakken gehaktbrood? In dit recept leert Piet Huysentruyt je al zijn tips en tricks voor het maken van een gehakbtbrood of fricandon. Smakelijk!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Zet de oven aan.

  2. Meng gehakt, eieren, paneermeel en de lookkruiden in een kom. Meng goed en kruid met peper en zout.

  3. Smelt de boter. Bak het gehaktbrood aan in een pan tot het een bruin korstje heeft. Zet in de oven gedurende 30 à 40 minuten op 160 graden.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553

Gehaktbrood

1. Gebruik volledige eieren.
2. Goed kneden.
3. Gebruik paneermeel.
4. Bak in de oven.