Vol-au-vent

Ingrediënten

SOS Piet! Hoe maak ik een perfecte vol-au-vent, de Vlaamse klassieker? Volg hier het recept van Piet Huysentruyt en geniet van dit heerlijke hoofdgerecht.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Zet water op en doe er de kip, prei, selder en ui in hun geheel in. Voeg de kippenbouillon bij en vervolgens goed afkruiden met peper en zout. Laat 45 minuten doorkoken.

  2. Rol ondertussen de balletjes allemaal even groot en rol ze door de bloem. Neem het kookvocht van de kip, doe dit in een apart pannetje en kook de balletjes gedurende 10 minuten.

  3. Haal de kip en de groenten uit het kookvocht en ontbeen de kip.

  4. Maak een roux van boter en bloem, doe er de melk en het kookvocht op en pers er een halve citroen in. Leg er de kip, de schijfjes rauwe champignons en de balletjes in. Net voor het serveren binden met de liaison van ei en melk.

4
Average: 4 (1 vote)

Vol-au-vent

1. Gebruik een hele kip en geen kipfilet
2. Voeg de champignons rauw toe
3. Paneer de balletjes in de bloem
4. Maak twee bindingen

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553