Tajine van kip en citroen

Ingrediënten

  • 4 kippenbillen
  • ½ gekonfijte citroen
  • 2 uien (fijngehakt)
  • ⅒ gr saffraanpoeder
  • ½ theelepel tajinekruiden (gember, cayennepeper, saffraan, kurkuma)
  • 500 gr aardappelen
  • 2 dl kippenbouillon
  • peper en zout
  • peterselie (fijngehakt)
  • peterselie (fijngehakt)
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de kippenbillen in stukken. Kleur de stukken kip in de tajineschaal in een beetje Fama en voeg er daarna de uien en de kruiden aan toe.

  2. Voeg er de aardappelen en de kippenbouillon aan toe. Gebruik vastkokende aardappelen. De schil hoeft niet verwijderd te worden. Voeg er vervolgens de kruidenmengeling aan toe en laat het geheel gedurende ongeveer 20 minuten koken met het deksel op de tajineschaal.

  3. Voeg pas op het eind de peterselie eraan toe. Gebruik een gewone kookpot bij het ontbreken van een tajineschaal.

0
Nog geen stemmen