Moink balls met barbecuesaus van TJOP's

Ingrediënten

  • 500 g rundsgehakt
  • 1 el oregano
  • 2 el Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 scheutje melk
  • 1 ei
  • 15 reepjes gerookt spek
  • peper
  • zout
  • vleeskruiden (optioneel)
  • paneermeel (optioneel)
  • 1 teen look

Tijdens de zomer kapen de heren van TJOP's VTMKoken.be. Elke week geven ze een snel en eenvoudig barbecuegerechtje prijs. Deze keren maken ze een hapje: Moink Balls. Een hype in Nederland en binnenkort ook bij ons. Gemakkelijk, eenvoudig en lekker!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het eitje, oregano, fijngesneden look, geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout. Voeg een scheutje melk toe en kruid eventueel extra met vleeskruiden.

  2. Is het mengsel te nat? Voeg dan wat paneermeel toe tot je mooie balletjes kan rollen. De grootte: een pingpongbal.

  3. Rol elke bal in een reepje spek.

  4. Verhit de barbecue tot 180°C. Leg de ballen op de rooster en gaar ze 30 tot 40 minuten.

  5. Borstel ze tien minuten voor het einde in met barbecuesaus. Gaar nog even verder.

  6. Haal ze van de barbecue en serveer dadelijK.

0
Nog geen stemmen