BBQ à la Bekkari: Zalmsaté

Ingrediënten

voor de marinade

voor de spiesjes

  • 400 gram zalm
  • 1 rode ui

voor de saus

Dit barbecuegerecht is voor de zalmliefhebber. We tonen je namelijk hoe je zalmspiesjes met een pindakaassausje kunt maken.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Doe de kokosmelk in een mengkom

  2. Voeg 1 el gember en 1 tl kurkuma toe

  3. Voeg zwarte peper toe

  4. Voe 1 tl korianderpoeder toe

  5. Voeg een mespunt cayennepeper toe

  6. Werk af met zout

  7. Meng de marinade goed

  8. Maak satés van rode ui en zalmblokjes.

  9. Strijk de satés in met de marinade.

  10. Leg ze op de barbecue.

  11. Doe 2 el pindakaas in een mengkom.

  12. Voeg de rest van de kokosmel toe.

  13. Voeg een scheutje water toe.

  14. Voeg 1 el rode currypasta toe.

  15. Voeg limoensap toe.

  16. Werk af met honing.

  17. Serveer de zalmsaté met de saus.

0
Nog geen stemmen