Kabeljauwfilet met gedroogde ham

Ingrediënten

  • citroensap
  • 2½ dl olie
  • zout
  • peper
  • 10 gr mosterd
  • 1 eigeel
  • 1 limoen
  • tomatenkaviaar (faculatief)
  • kerstomaten
  • 20 groene mini-asperges
  • Olijfolie (Extra Vierge)
  • 100 gr Ganda ham (sneetjes)
  • 100 gr Parmezaan (sneetjes)
  • 1 el gehakte dragon
  • 10 gr gehakte kappertjes
  • 20 gr gehakte augurkjes
  • 1 bos bieslook
  • 4 stukken kabeljauw (120gr)
  • 1 fijngehakte sjalot
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. De kabeljauw kruiden met peper en zout, leg basilicum in de stoomschaal en leg daarna de vis erop. Voeg daarna een klein beetje rasp van de schil van de limoen toe en laat 4 minuten op 80°c.

  2. Om de panade te bereiden: neem de kaas en de ham om in ultrafijne brunoise snijden 2 op 2 mm, daarna moet u de bieslook fijnhakken en ondermengen. Daarna voegt u alsook de olijfolie & de tomatencaviaar toe om daarna te kruiden met peper. De tomatencaviaar schikt u dan op de vis. Leg deze nog heel even onder de grill.

  3. Asperges stomen samen met de kerstomaten 1 min op 100°C en afwerken met grof zeezout.

  4. Tartaarsaus bereiden met de mixer of met de klopper.

  5. U kan het bord op deze manier serveren: u legt de asperges op de bodem, dan kan u de vis erop schikken en afwerken met een beetje tartaarsaus. Stukje brood bij serveren (besprenkeld met olijfolie en even onder de grill geplaatst).

0
Nog geen stemmen