Scampi met noedels

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • 1 th lepel gember
  • koriander
  • 9 el ketjap manis
  • 2 wit van prei
  • kroepoek
  • 4 eieren
  • 1 rode paprika
  • 250 gr glasnoeldels
  • 20 scampi
  • arachideolie
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook of week de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, koel ze af onder koud water en bewaar ze voor later. Snijd de paprika en de prei in zeer fijne julienne. Snipper de look en de gember. Ontdoe de scampi van hun schalen, laat de staartjes eraan en verwijder de darmkanalen

  2. Verwarm de wok heel goed en voeg dan pas de olie eraan toe (tot de wok bijna rookt). Leg de scampi's erin en schud ze op. Leg de scampi tegen de rand van de wok wanneer ze aan beide kanten dichtgeschroeid zijn. Breek het ei erin en roer alles in een snelle beweging los tot je een roerei bekomt.

  3. Schud alles nog eens op, voeg de look en de gember eraan toe en vervolgens de groentjes. Blus met de ketjap manis en de sojasaus, voeg de noedels eraan toe en schud het geheel regelmatig op tot alles gelijkmatig gemengd is. Werk af met de koriander en de kroepoek.

0
Nog geen stemmen