Provençaalse sinaasappeltaart

Ingrediënten

Siroop

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 180 °C/gasovenstand 4.

  2. Doe de gemalen amandelen, de fijne suiker en het bakpoeder in een kom en meng alles goed dooreen. Voeg de eieren en de olie toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Voeg de geraspte schil van de citroen en 2 sinaasappels toe en meng goed. Voeg de gedroogde lavendel toe.

  3. Doe het mengsel in een beboterde en met bakpapier beklede taartvorm van 20 cm. Bak de taart 40 minuten tot 1 uur.

  4. Maak ondertussen de siroop. Pers het sap van de citroen en de resterende sinaasappels. Doe het sap van de citroen en de sinaasappels samen met een handvol kruidnagels en de kaneel in een pan en meng goed. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 3 minuten pruttelen.

  5. Doorboor de gebakken cake een aantal keren met een prikker of een dun, scherp mes. Lepel de siroop over de cake, zodat die er kan intrekken.

  6. Snijd ten slotte de resterende sinaasappels in schijfjes en leg ze in een laagje over de cake. Besprenkel met de gedroogde lavendel. Dien op met slagroom.

0
Nog geen stemmen