Tiramisu met koffie-ijs uit La Mamma

Ingrediënten

voor de tiramisu

  • 5 eieren
  • 8 el suiker
  • 2 espresso's
  • 6 el Amaretto
  • 16 lange vingers

voor de afwerking

  • cacaopoeder
  • 4 el chocoladecrumble
  • cress (of kleine muntblaadjes)
  • eetbare bloempjes
  • 100 g chocolade

voor het koffie-ijs

  • 1 espresso
  • 500 g mokka-ijs
  • 4 el chocoladecrumble
  • cress (of kleine muntblaadjes)

In La Mamma kookt Sergio Herman voor de mama's van bekende personen. Wil je je wagen aan Sergio zijn kookkunsten? We laten ons inspireren door Sergio Herman en geven je onze versie van het dessert mee. Veel succes!

Voor Jens Dendoncker en zijn mama kiest hij als dessert voor een tiramisu. Maak jij het ook?

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Voor de tiramisu: splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker.

  2. Roer er de mascarpone onder. Zorg dat er geen klonters zijn.

  3. Klop de eiwitten op. 

  4. Spatel onder het mascarponemengsel.

  5. Meng Amaretto met espressokoffie. Dop de lange vingers of boudoirkoekjes in dit mengsel.

  6. Leg per kommetje vier koekjes. Giet er het mascarponemengsel over. Laat vier uur opstijven in de koelkast.

  7. Voor de afwerking: smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf (roer wel om de 20 seconden). Leg een bakpapiertje op een plaat of plank. Stort de chocolade uit op het bakpapier. Leg er een tweede bakpapier op. Rol er over met een deegrol, zodat je een dun vlak krijgt tussen twee bakpapiertjes. Laat nu een uur opstijven in de koelkast. Breek daarna willekeurig in stukken.

  8. Verkruimel voor de chocoladecrumble chocoladekoekjes in stukjes.

  9. Zeef cacaopoeder over de tiramisu. Steek er de chocoladestukken in. Versier met chocoladecrumble, wat bloempjes en cress of muntblaadjes.

  10. Voor het koffie-ijs: lepel per kommetje drie à vier bolletjes mokka-ijs. Giet er een espresso bij en werk af met chocoaldecrumble, wat bloempjes en cress of muntblaadjes.

0
Nog geen stemmen

La Mamma

Dit is een gerecht geïnspireerd op Sergio Herman uit La Mamma en herwerkt door VTM Koken.

 

Ontdek meer recepten uit La Mamma.

 

Liever de volledige aflevering? Bekijk ze hier.