Bosch

Chocolade babka

Ingrediënten

De chocolade babka: een heerlijk zoet dessert uit Israël. Het gebak wordt gemaakt op basis van een vanillebrooddeeg.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Midden-Oosters

Bereiding

  1. Verwarm 200 ml volle melk in de microgolfoven.

  2. Voeg er een zakje gedroogde gist aan toe en meng. 

  3. Meng 2 eieren, 100 g suiker, de zaadjes van 1 vanillepeul en een snuifje zout.

  4. Voeg er de melk met gist en 700 g bloem aan toe. Kneed alles in de keukenrobot.

  5. Voeg klontje per klontje 120 g boter op kamertemperatuur toe. 

  6. Laat het deeg 10 minuten kneden. 

  7. Bol het deeg op, pak in in vershoudfolie en laat 1 nacht rusten in de koelkast.

  8. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een rechthoek met 5 mm dikte. 

  9. Besmeer het deeg met chocopasta en bestrooi met chocoladeparels.

  10. Rol het deeg op en snijd overlangs in de lengte. Vervolgens in halve stroken van 30 cm.

  11. Neem 2 stroken en vlecht ze. Leg in een bakvorm en laat nog 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Herhaal dit voor de 2 andere babka’s.

  12. Verwarm 100 ml water met 100 g suiker tot de suiker opgelost is. 

  13. Verwarm de oven voor op 180°C.

  14. Bak de babka’s gedurende 30 minuten in de oven op 180°C.

  15. Bestrijk de gebakken babka’s met de siroop. 

  16. Laat afkoelen en serveer. 

5
Average: 5 (1 vote)