Variatie op zwartewoudtaart met bosvruchten

Ingrediënten

Bosvruchtenmousse

  • 90 gr room
  • 75 gr violetsuiker
  • 325 gr melkchocolade
  • 350 gr room (lobbig geklopt)
  • 2 el Cabernet-sauvignonazijn
  • kruimeldeeg
  • verse bosaardbeien, frambozen, zwarte bessen
  • takje dille

Yoghurtmousse

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Bosvruchtenmousse: Verwarm de bosvruchtenpuree. Voeg de room, violetsuiker en azijn toe. Voeg de geweekte gelatine er aan toe, neem pan van het vuur. Smelt de chocolade au bain-marie. Als de chocolade gesmolten is meng je voorzichtig de bosvruchtenmassa er onder. Laat de massa afkoelen tot een graad of 40 - 50° en meng de lobbige room eronder. Zet de mousse in de koelkast.

  2. Bak de kruimeldeeg af in de oven in gewenste vorm.

  3. Yoghurtmousse: Meng yoghurt en mascarpone en bloemsuiker tot gladde massa. Verwarm het rabarbersap en doe er de uitgeknepen gelatine bij. Meng de rabarbersap met het yoghurt/mascarpone mengsel. Voeg limoensap toe aan massa. Spatel er voorzichtig de lobbige room onder, bewaar in koelkast. Gebruik de overgebleven frambozencoulis van het voorgerecht voor de dessert afwerking.

  4. Afwerking: Vul de kruimeldeegvormpjes met de chocolade mousse. Versier met bosvruchten en een klein beetje limoenzeste, dille (klein beetje) en citroenmelisse. Spuit de yoghurtmousse naast het gebakje en werk af met de frambozencoulis. Bestrooi eventueel met klein beetje bloemsuiker.

0
Nog geen stemmen

Maarten Bosmans

Dit is een recept van Maarten Bosmans uit de finale van MasterChef 2012.