Koninginnenhapje

Ingrediënten

  • 250 gr gehakt
  • 1 el broodkruim
  • 1 ei
  • 250 gr champignons
  • 1 l kippenbouillon (die je net getrokken hebt)
  • 1½ el madeira
  • ½ citroen (sap)
  • 4 vidéekoekjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 100 gr vetstof
  • 100 gr bloem
  • 1½ dl room
  • peper en zout

bouillon

  • 1 ui
  • 1 preistengel
  • 1 grote wortel
  • 1 kip
  • 1½ l water
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de kip gaar met ingrediënten voor de bouillon. Haal het vlees van het been en van het vel, hou de bouillon bij.

  2. Meng het gehakt met het broodkruim, het ei en peper en zout. Maak kleine vleesballetjes van het gehakt en de andere ingrediënten.

  3. Wrijf de champignons schoon en bak ze gaar in een weinig vetstof met een beetje look. Kruid ze met peper en zout.

  4. Smelt de vetstof met de bloem tot een roux. Giet er al roerend de kippenbouillon en de room op totdat die ingedikt is. Doe er de balletjes bij, kippenwit en champignons roer er de madera en het citroensap onder.

  5. Zet het vuur af, een deksel op de pot en maak ondertussen de vidékoekjes warm. Serveer in een klassiek vidékoekje en versier met een beetje tuinkers.

4.5
Average: 4.5 (2 votes)

Giordano Lombardo, Vigne di San Martino 2011 (Gavi de Gavi, Italië)

De Wijnkelder, €9,95
Eén van de beste witte Piemontese appellaties. Expressief en rijp (sinaas, granaatappel, acacia) en toch zinderend sappig.