Auberginade op een kaaskoekje

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Vegetarisch
Hapje

Bereiding

  1. Snij de aubergines overlangs in 2. Kerf het vruchtvlees kruiselings in en leg in een braadslede. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 25 minuten bakken in de oven op 220°C tot het vruchtvlees bruin is. Lepel het binnenste eruit en kruid eventueel nog even bij met peper en zout.

  2. Laat de auberginade op een heel zacht vuurtje karamelliseren in een beetje olijfolie. Mix het vruchtvlees met een staafmixer op de laagste stand samen met koude olijfolie, basilicum en citroensap.

  3. Meng gemalen gruyère met de gemalen parmezaankaas. Verdeel in een vierkant of rond vormpje een laagje kaas brengen (op bakpapier) en bak het koekje af in de oven: 3 min op 220°C en maak onmiddellijk los met een paletmesje.

  4. Schep wat van de auberginade en op de koekjes. Werk eventueel af met een blaadje waterkers.

0
Nog geen stemmen