Krabkoekjes met gepofte knoflook-mayonaise

Ingrediënten

voor de krabkoekjes

voor de gepofte knofloook-mayonaise

  • 8 el mayonaise
  • 3 fijngeprakte teentjes gepofte knoflook
  • snuifje zout
  • scheutje citroensap

Krabkoekjes zijn allemans favoriet. Zet de picknickmand al maar klaar, we gaan 'en route'! 

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Snij het krabvlees fijn met een groot mes of maal het kort in de keukenmachine. 

  2. Meng krabvlees, ei, broodkruim, mosterd, Tabasco, peterselie en bieslook en kneed er een stevig mengsel van. 

  3. Vorm met vochtige handen balletjes en druk ze plat. 

  4. Laat de koekjes minstens een half uur opstijven in de koelkast. 

  5. Verwarm 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes op middelhoog vuur aan weerszijden in ongeveer 10 minuten goudbruin. 

  6. Laat ze afkoelen en bewaar ze tot je op pad gaat in de koelkast. 

  7. Mix de mayonaise met de fijngeprakte gepofte knoflook. Breng op smaak met zout en een scheutje citroensap. 

0
Nog geen stemmen

Food en Route - Charlotte Fielmich

De vrolijke Madame Charlotte neemt je mee 'en route' met een heerlijk boek vol lekkere picknick gerechten. In het bos, aan zee of in een bootje. 

Food en Route - Charlotte Fielmich

Uitgeverij Snor

Fotografie: Saskia Lelieveld