Bake My Day: confituurtaart met abrikozenconfituur en tijmkorst

Ingrediënten

  • abrikozenconfituur (of een andere confituur naar keuze)
  • bloemsuiker

voor het deeg

  • 210 g bloem
  • 130 g amandelpoeder
  • 2 zakjes Bourbon vanille suiker Dr. Oetker
  • 1 snuifje zout
  • 1 vanillestokje Dr. Oetker
  • 230 g koude boter
  • enkele takjes verse tijm

voor de glaçage

  • 200 ml appelsap
  • 1 zakje Taartina taartgelei Dr. Oetker

Elke week bakt Sofie Dumont een heerlijke taart met Bake My Day. Deze week bakt ze een klassieker: een confituurtaartje. In plaats van bladerdeeg maakt Sofie Dumont een eigen tijmkorst en afwerken doet ze niet met reepjes maar met sterretjes. Mooi, lekker en sowieso de moeite om zelf eens te bakken.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met het deeg.  Doe de bloem, amandelpoeder, vanillesuiker en zout in een cutter.

  2. Snij een vanillepeul doormidden. Schraap het merg eruit en doe het in de cutter. 

  3. Snij de boter in blokjes. Zorg dat de boter koud is. Doe de blokjes in de cutter.

  4. Trek de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe. Cutter alles nu onder elkaar tot je een zanderige massa hebt. Wanneer je de massa bijeenknipt, moet die blijven plakken.

  5. Kneed tot een bol. Wikkel in vershoudfolie. Laat even opstijven. 

  6. Haal uit de folie. Strooi er wat bloem over. Rol uit. Tip: je kan het gemakkelijk uitrollen tussen twee vellen bakpapier.

  7. Leg het deeg over de deegrol en leg het in een bakvorm met bakpapier. Duw goed aan. Scheurt het deeg? Geen nood, duw het terug wat aan. 

  8. Verwarm de oven voor op 180°C. 

  9. Bestrijk de bodem met abrikozenconfituur. Steek sterretjes uit het resterende deeg. Verdeel de sterretjes over de abrikozenconfituur. 

  10. Bak de taart 30 à 40 minuten tot het deeg en de korst mooi krokant/goudbruin zijn.

  11. Maak ondertussen de glaçage. Los de Taartina taartgelei op in het appelsap en verwarm de gelei lichtjes. 

  12. Haal de taart uit en laat die volledig afkoelen. Borst de taart in met de gelei. Werk af met bloemsuiker.

5
Average: 5 (1 vote)

Bake My Day

In Bake My Day bakt Sofie een taart voor een persoon, die even verwend mag worden.

 

Ontdek alle taartrecepten van Sofie Dumont uit Bake My Day.