Cavatelli pasta met geroosterde kerstomaten en rozemarijn

Ingrediënten

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

 

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Italiaans

Bereiding

  1.  Verwarm de oven voor op 160 °C (gasstand 5-6). 

  2.  Pel en hak de knoflook.  

  3. Leg de kerstomaten in een ovenschotel samen met de Provençaalse saus Barilla® , het knoflook, de piment, de azijn, de rozemarijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout en dek af met een vel aluminiumfolie. 

  4.  Zet gedurende 30 minuten in de oven.  

  5. Verwijder de folie en laat nog 15 minuten bakken. 

  6. Kruid bij met peper en zout.  

  7.   Breng tien minuten voor het einde van de baktijd 4 liter water aan de kook met 28 g zout. Schud de cavatelli Barilla® erin en kook ze gedurende 9 minuten. Roer af en toe. Laat de pasta uitlekken.  

  8.   Verdeel de cavatelli Barilla®  over kommen of diepe borden en leg de geroosterde kerstomaten er bovenop.  

0
Nog geen stemmen